Alku

Perustiedot

Linnan esittely

Ympäristö & palvelut

Yhteystiedot

Linnan esittely > Linnan yleiskuvaus

Linnan yleiskuvaus

Yleistä

Chateau de Nogaret on klassiseen tyyliin rakennettu kolmikerroksinen linna, joka sijaitsee pienen ranskalaisen kylän, St. Laurent d'Oltin, läntisellä reunalla. Linna on rakennettu vuonna 1714 ja se oli aikoinaan Paroni Nogaretin käytössä. Linnaa ympäröivät Keski-Ranskan vihreät kukkulat ja se sijaitsee vain 170 km päässä Välimereltä sekä vain noin parin tunnin ajomatkan päässä Provencesta.

Nykyään linna on täysin suomalaisten yksityisomistuksessa ja se on jaettu huoneistoihin. Kaikki linnan huoneistot ovat tyylikkäitä ja hyvässä kunnossa. Linnan kokonaispinta-ala on n. 1320 m2 (arvio), josta asuinhuoneistojen yhteispinta-ala on 1200 m2 ja yhteisten tilojen n. 120 m2, poislukien kellari.

Myynnissä on kahdesta huoneistosta muodostuva asuntokokonaisuus, joka vastaa n. 180 m2 alaa. Huoneistot sijaitsevat päällekäin ja ne ovat suorassa yhteydessä toisiinsa. Asuntokokonaisuuden huonekalut, elektroniikka ja muu irtaimisto kuuluvat kauppaan, eli linna on heti valmis käyttöön.

Alemman eli ensimmäisen kerroksen* huoneistoon kuuluu keittiö, olohuone, kolme makuuhuonetta sekä kaksi kylpyhuonetta. Ylemmän eli toisen kerroksen* huoneistoon kuuluu olohuone, jonka yhteydessä on keittiö, kaksi makuuhuonetta sekä kylpyhuone. Lähes kaikissa huoneissa on kaksinkertaiset ikkunat sekä suljettavat ikkunaluukut.

Omistajalla on myös käyttö- ja omistusoikeus linnan mittavien yhteisten tilojen ja n. 5 hehtaarin kokoiseen maa-alueeseen, joka rajoittuu Lot-jokeen. Yhteisiin tiloihin kuuluu linnan kirjasto, olohuone, ruokasali, keittiö, viinitupa ja kaksi autotallia. Linnassa on myös viinikellari, jonka säilytystiloista 1/4 kuuluu myytävään kokonaisuuteen. Tämän lisäksi omistukseen kuuluu runsaasti omaa säilytystilaa. Linnassa on myös etelään avautuva terassi, josta on näkymä linnan isoon puutarhaan ja sen yhteydessä olevaan upeaan uima-altaaseen. Linna sijaitsee korkealla mäen päällä, ja aivan sen alapuolella juoksee Lot-joki. Näkymä linnan ikkunoista avautuu vihreään laaksoon.

* kerrokset lasketaan eurooppalaisittain, eli pohjakerros on kerros 0, ensimmäinen kerros on keskimmäinen ja toinen kerros on ylin.

Linnan historia

Chateau de Nogaretin rakennutti Rodezin prefekti 1700-luvulla ja se valmistui vuonna 1714. Myöhemmin chateauta hallinnoi Nogaretin paronisuku. Linna pysyi suvussa, kunnes viimeisen paronin poika, Henry Nogaret, kaatui 1. maailmansodassa. Sodan jälkeen Nogaretin suku köyhtyi ja joutui pakosta myymään linnan ranskalaiselle antiikkikauppiaalle. Erinäisten vaiheiden jälkeen linna myytiin hollantilaiselle parille 1980-luvulla. Pari piti linnassa hotellia muutaman vuoden ja ravintolaa vuoden verran. Hollatilaisilta linnan osti käyttöönsä ryhmä suomalaisia, jotka jakoivat linnan huoneistoihin.

Vaikka Nogaretin suvulla ei ole enää mitään yhteyttä linnaan, on tiedossa, että joitain Nogaretien jälkeläisiä asuu edelleen Pariisissa käyttäen paronin arvonimeä. Kylän vanhimmat asukkaat muistavat vielä viimeisiä Nogareteja ajoilta, jolloin he vielä hallitsivat linnaa.

Linnan kunnosta ja kunnossapito

Linna on pidetty hyvässä kunnossa ja suomalaiset omistajat tahtovatkin säilyttää sen sellaisena. Vuosina 1989-90 suoritettiin linnassa täydellinen remontti. Vuonna 1996 linnaan tehtiin täydellinen kattoremontti. Viime vuosina on myös monia linnaa ympäröiviä kivimuureja korjattu. Kesällä 2004 uusittiin uima-allas.

Kiinteistössä on yhteinen, tehokas kaasukäyttöinen vesiboileri, joka uusittiin noin neljä vuotta sitten, minkä jälkeen kaasunkulutus on tippunut huomattavasti. Suurin juokseva kulu linnassa on sähkölämmitys.

Linnan yhteiset pikkukorjaukset ja ylläpito hoidetaan vastikerahoilla. Suuremmista korjauksista tai perusparannuksista päätetään erikseen ja nämä rahoitetaan erillisvastikkeella tai ylikertyneillä vastikkeilla. Myynnissä olevien asuntojen yhtiövastikkeet vuonna 2005 ovat yhteensä 327 € kuukaudessa.

Puutarhaa ja uima-allasta hoitaa linnan puutarhuri. Vastikkeeksi palveluistaan hän saa käyttää linnan piharakennuksen yhteydessä olevaa "talonmiehen huoneistoa" toimistonaan.

Yhteiselo muiden osakkaiden kanssa

Linnan osakkaiden yhteiseloa säätelevät linnan säännöt. Sesonkiaikaa linnalla ovat kevät- ja syyskuukaudet, erityisesti huhti-toukokuu sekä syys-lokakuu. Kesäkuukaudet ovat yleensä hiljaista aikaa. Yhteiselo on ollut rauhallista ja mutkatonta. Koska osakkaat ovat linnalla usein eri aikoihin, yhteinen toiminta on nykyisin harvinaisempaa satunnaisten talkoiden lisäksi.
 


Sijainti kartalla